nedjelja, 1. listopada 2017.

Slikovni rezultat za bajadere

Sastojci  30 osoba


750 gr. mljeveni keks
200 gr. kokos
1 limun/narandja
200 ml vode
400 gr. secera
1 margarin
1 vanilin secer

Glazura


1 solja mlijeka (manja kahvena)
2 kasike margarina (kahvene)
3 kasike secera (kahvene)
100 gr cokolade


Priprema

1.
Sameljemo keks. Keks i kokos mijesamo u duboku posudu. Izrendamo koru od limuna il narandje (meni od naranje ljepse) i sve zajedno dobro promijesamo.

2.
Na strani stavljamo da provre voda, secer, vanilin secer i margarin.
3.
Kad provri, odma se sipa u posudu sa keksom i kokosom. Lijepo se mijesa, napravi se homogena smjesa i tako se istrese na nauljeni pleh. Lijepo se poravnja.
4.
Stavi se na tihoj vatri cokolada da se topi. Doda se mlijeko, margarin i secer. Onda se prelije bajadera.
5.
Nakon toga ostavi se u zamrzivacu 2-3 sati da se dobro ohladi. Kad se izvadi, sjece se na stangle/prutice.
Posluživanje

Sjece se na prutice i posluzi se hladno. Po zelji, nakon sto isjecete bajadere, mozete stavit u zamrzivac i vadit po potrebi :)

Related Posts:

0 komentari:

Objavi komentar

FB: Najsladji Domaći Recepti

AdSense Oglas