Sastojci:
175 g putera
250 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
4 jajeta
40 g kakaoa
1 prašak za pecivo
175 ml mlaćenice
ZA GLAZURU:150 g čokolade za kuvanje
75 g putera
Priprema:
Zagrijati pećnicu na 180 C. Miksati maslac, 150 g šećera u prahu i vanillin šećer, te dodavati jedan po jedan 4 žumanceta. Posebno pomiješati brašno, kakao i prašak za pecivo. Smjesi od maslaca, dodavati naizmjenično mješavinu od brašna i mlaćenicu.
Bjelanca i 100 g šećera ulupati u čvrst snijeg. Pažljivo umiješati u smjesu.
Uliti u kalup obložen papirom za pečenje i peći oko 45 minuta. Ostaviti da se ohladi i pripremiti glazuru. Na pari otopiti čokoladu i maslac, prohladiti, pa cijelu tortu preliti glazurom.
0 komentari:
Objavi komentar