srijeda, 13. rujna 2017.




Sastojci:
Tijesto:
-2 jaja
-2 šoljice šećera
-2 šoljice ulja

 
-brašna po potrebi
-pola praška za pecivo

Zaljev:
-9 šoljica šećera
-11 šoljica vode


Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom i uljem. Postepeno dodavati brašno i prašak za pecivo dok se ne dobije masa srednje tvrdoće. Od tijesta oblikovati kuglice veličine većeg oraha, malo ih spljoštiti i pritisnuti uz

 
ribež (najsitnije rupice). Slagati hurmašice u suhu tepsiju (nepodmazanu) i peći na 200-220 stepeni dok ne porumene.

Za to vrijeme napraviti zaljev tako što se šećer zalije vodom i promješa dobro kašikom da se šećer istopi. Dodati sok od jednog limuna. Pečene hurmašice zaliti hladnom (nekuhanom) zaljevom i poklopiti da se hurmašice ohlade i upiju zaljev..

0 komentari:

Objavi komentar

FB: Najsladji Domaći Recepti

AdSense Oglas