
Sastojci:
Za koru potrebno je:
-6 komada jaja
-300 gr secera
-2 pakovanja vanilin secera
– 1 pakovanje praska za pecivo
– 400 gr bjelog brasna Tip 400
Za preliv potrebno je:
-0.5 l slatke pavlake
– 2 l mlijeka
-po potrebi kupljeni karamel preliv u tubi
– 300 gr mlijeka u prahu
Priprema:
IZRADA KORE:
1.Na cetvorougaoni pleh poloziti papir za pecenje.
2.Odvojiti zumanca od bjelanca.
4.Uz stalno miksanje dodati jedno po jedno zumance. Nastaviti sa miksanjem dok se ne dobije gusta pjena.
5.Pomjesati prasak za pecivo i brasno. Postepeno dodati pjeni od jaja i rucno dobro pomjesati. Smjesa je dosta gusta.
6.Smjesu izruciti na pleh. Poravnjati.
7.Staviti da se pece u unapred zagrejanu rernu na temperaturi od 220 *C. Povremeno cackalicom provjeriti da li je kora pecena.
8. Tri leće – preukrenuti pecenu koru.
9.Kada je kora gotovo pecena, koru preokrenuti na cistu kuhinjsku krpu.Od kore odstraniti papir za pecenje. Opet preokrenuti koru i ostaviti da se dobro ohladi.
0 komentari:
Objavi komentar