ponedjeljak, 4. rujna 2017.

Korpa za uskršnja jaja

Sastojci:

oko 500 grama brašna
3 dl. mlake vode
1 kašičica soli
1 prašak za pecivo
1 kesica kajsija prehrambene boje
1 kesica zelene prehrambene boje


Priprema:

U brašno umešati so i prašak za pecivo i kesicu kajsija boje. Mlakom vodom zamesiti testo da se ne lepi za prste. Ako je potrebno dodajte još brašna.
Podelite testo na dva dela. U drugi deo dodajte zelenu boju, izmesite testo sa bojom da dobijete lepo zeleno testo. Od testa kajsija boje napraviti 9 jufkica, tako uraditi i sa testom zelene boje.
Od svake jufkice napraviti valjčiće, dužinu morate odrediti prema veličini posude -činije koja će vam služiti kao kalup za korpu.
Činija mora da bude od materijala koji se ne topi da bi ste korpu mogli da ispečete u rerni.
Činiju staviti u veći pleh i okrenuti naopako, premazati je uljem pa kao na slici preko činije poredjati osam valjčića, naizmenično. Od preostalih valjčića plesti polako, pažljivo korpu. Isplesti i dršku korpe od preostala dva valjčića. Staviti u zagrejanu rernu na 250 stepeni, smanjiti temperaturu posle 10 minuta na 220 stepeni i peći još petnaestak minuta.
Korpu ostaviti da se prohladi sa činijom, onda je lagano odvojiti od činije i postaviti dršku.

0 komentari:

Objavi komentar

FB: Najsladji Domaći Recepti

AdSense Oglas