nedjelja, 3. rujna 2017.




SASTOJCI

TESTO


  • brašno 1kg.
  • mleko 250ml.
  • vode 250ml.
  • kvasac 1kockica
  • šećer 1kašika
  • soli 2kašičice
  • ulja 50ml.
  • sirće 1kašika
  • jaja 2kom.


FIL SA SIROM


  • sir 150g.(mrvljeni)
  • jaja 2
  • blitve ili spanaća 150g.
  • šunkarice 150g.


FIL SA BLITVOM


  • jaje 1
  • mrvljeni sir 150g.
  • blitve 150-200g.(sveže iseckane)


FIL SA AJVAROM

ajvar 3-4kašike

ZA PREMAZIVANJE KORA

margarin 150g.

ZA PREMAZIVANJE CELE POGAČE


  • kisela pavlaka 2-3kašike
  • jaje 1
  • susam 2-3kašike


PRIPREMA

Zamesiti testo od datih namirnica. Ostaviti testo 15 minuta, da odmori. Zatim podeliti testo na 11 loptica.
Razviti lopticu  veličine većeg tanjira-staviti malo narendanog ili istopljenog margarina-sastaviti dve razvijene loptice.
Tako sastavljati po dve kore zajedno (dobiće se četri kore)- samo je jedna kora gde idu tri razvijena kolačića i ta kora ide prva u plehu i to je peta kora.

Iseckati blitvu(ne bariti je) staviti jedno jaje i malo sira, posoliti i sve zajedno dobro izmešati.
Prvu razvijenu koru (gde idu tri razvijena kolačića) staviti u pleh(razviti koru veličine pleha), preko kore staviti pola smese od iseckane blitve.

Zatim razviti drugu koru (gde idu dva kolačića) staviti namaz od 150g.mrvljenog sira(ili kakvog imate), jaja i preko sira poređati šunkaricu.

Zatim ide treća kora (isto dva kolačića) preko kore idu 3 kašike ajvara.

Zatim ide četvrta kora (isto dva razvijena kolačića) preko nje ide opet blitva.

Odozgo ide peta kora (isto dva razvijena kolačića). Celu pogaču isečemo u kocke premažemo sa 2-3kašike pavlake i 1jajetom...po želji posuti sa susamom 2-3kašike i odmah pečemo.

Pogaču pečemo 40 minuta na 200 C. Prvo je pečemo 20 minuta, a zatim još 20 minuta, ali pokrivenu sa papirom za pečenje, (pečenje mnogo zavisi i od rerne).
Veličina pleha je 34x22

Uz jogurt ili kiselo mleko fantastična večera...

0 komentari:

Objavi komentar

FB: Najsladji Domaći Recepti

AdSense Oglas