
Kora – prhko testo:
100 g putera
120 g brašna
kašika šećera
kašičica soli
Fil:
3 jajeta
kašičica mlevenog kardamoma
kesica vanilinog šećera
100 g šećera
40 g brašna
500 g oljuštenih i očišćenih kajsija
sok jednog limuna
Preliv:
100 g šećera
kašika putera
2 kašike mleka
50 g listića badema
Priprema
Od svih sastojaka za koru umesite prhko testo rukom, koristeći hladan puter. Rasporedite ga prstima po okruglom plehu za tart, ili ga razvaljajte oklagijom i izbockajte viljuškom. Ispecite u rerni na 160 stepeni deset minuta. Izvadite i stavite sa strane.
Kajsije secite na kriške i rasporedite ih po kremu. Pecite na 160 stepeni C s ventilatorom 30 minuta. Izvadite tart iz rerne, i tek onda pripremite preliv.
U šerpici otapajte šećer dok se ne karamelizira i postane zlatnosmeđ. Dodajte kockicu putera, promešajte, dodajte mleko. Još jednom promešajte i dodajte badem. Sve lepo sjedinite i rasporedite po tartu.
Vratite tart u rernu na 20 minuta. Kada bude gotovo, ostavite da se prohladi pre nego što navalite –
0 komentari:
Objavi komentar