petak, 15. rujna 2017.




Sastojci
500 g tankih kora za pitu
250 g punomasnog sira
2 jajeta




malo ulja
i jos oko 1 dl ulja za przenje

Priprema
1.
Umutiti jaja sa sirom u penastu masu.
Ako nije dovoljno kompaktna i spremna za
premazivanje kora, dodati malo ulja.




2.
Kore za pitu preseci po duzini na pola i filovati ih.
3.
Premazati koru celom duzinom filom od sira,
saviti krajeve da ne curi fil i smotati kao rolnicu.
4.
Zagrejati ulje i prziti pituljice sa obe strane da budu rumene.
5.
Posluziti uz jogurt.

Ako nećete da ih pržite u ulju postupite ovako:
Filom premazati celu koru, smotati je u štrudlicu, pa uviti u krug. Redjati u uljem podmazan pleh, po vrhu premazati filom i peći na 200 stepeni do rumene boje.
Pošalji ovo e-poštom
Blogiraj ovo!
Podijeli na usluzi Twitter
Podijeli na usluzi Facebook

0 komentari:

Objavi komentar

FB: Najsladji Domaći Recepti

AdSense Oglas