četvrtak, 21. rujna 2017.

Fotografija korisnika/ce Kuhinja Recepti Ideje.


Sastojci
500 g tankih kora za pitu
250 g punomasnog sira
2 jajeta

malo ulja
i jos oko 1 dl ulja za przenje
Priprema
1.
Umutiti jaja sa sirom u penastu masu.
Ako nije dovoljno kompaktna i spremna za
premazivanje kora, dodati malo ulja.

2.
Kore za pitu preseci po duzini na pola i filovati ih.
3.
Premazati koru celom duzinom filom od sira,
saviti krajeve da ne curi fil i smotati kao rolnicu.
4.
Zagrejati ulje i prziti pituljice sa obe strane da budu rumene.
5.
Posluziti uz jogurt.


Ako nećete da ih pržite u ulju postupite ovako:
Filom premazati celu koru, smotati je u štrudlicu, pa uviti u krug. Redjati u uljem podmazan pleh, po vrhu premazati filom i peći na 200 stepeni do rumene boje.

0 komentari:

Objavi komentar

FB: Najsladji Domaći Recepti

AdSense Oglas