
Zadnji avokado stoji u hladnjaku i čeka da nešto napravim od njega, no kako se nikako čovjek ne može sastati s novcima avocado je završio kao doručak umjesto jednog meksičkog ručka kojega sam planirao raditi. Inspiraciju za ovo sam vidio na Pinterest-u koji je jednostavno predivan i na kojemu možete pronaći hrpu razno-raznih savjeta, ideja, recepta i sl. kad nemate inspiracije ili jednostavno više ne znate što ćete kuhati. Ukoliko ste ljubitelj avokada onda će Vam zasigurno i ovaj super jednostavan snack svidjeti.Ovaj avokado sam radio ujutro u šest sati s obzirom kakve su vrućine bile nisam mogao oka sklopiti. S jednim sam imao malih problema iz kojega je pobjegao bjelanjak, no to se sve da zanemariti s obzirom kakvog je okusa bilo.
1 zreli avokado
2 jaja ( po mogućnosti domaća)
svježe mljeveni šareni papar
vlasac ( svježi ili sušeni )
sol
maslinovo ulje
Postupak :
Avokado pažljivo nožem izrežite, te uklonite košticu. Izdubite ga kako je prikazano na fotografijama, posolite, popaprite i prelijte tanjim slojem maslinovog ulja.

U svaku udubinu avokada dodajte jaja, te ih također malo pošpricajte s uljem.

Na sam vrh dodajte svježeg ili sušenog vlasca. Poslažite na masni papir te pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 15-tak minuta ili sve dok ne dobijete pečeno jaje ( ovisno da li želite da jaje baš bude pečeno ili meko pečeno ). Poslužite uz prepečenac i salatu - svježe povrće po izboru.

0 komentari:
Objavi komentar