
POTREBNI SASTOJCI:
Biskvit:
- 6 bjelanaca,
- 6 kasika šećera,
- 100 grama kokosa,
- 100 grama mljevenih oraha,
- 1 prašak za pecivo
- 6 žumanaca,
- 6 kasika šećera,
- 2 rebra čokolade za kuhanje,
- 200 grama maslaca,
- 200 mililitara slatkog vrhnja,
- 2-3 šlag pjene
Prvo umutite sest bjelanaca sa sest kasika šećera u šaum. Dodajte kokos, mljevene orahe i prašak za pecivo.
Miješajte sa špatulom, zatim istresite u lim i pecite u zagrijanoj pećnici na 190 stepeni oko 10-15 minuta.
Za kremu, sest žumanaca i sest kasika šećera kuhajte na pari dok se krema ne zgusne.
Dodajte 2 rebra čokolade za kuhanje neprestano miješajući dok se čokolada ne otopi.
Sklonite sa pare i ostavite da se ohladi.
Izmijesajte 200 militara slatkog vrhnja u šlag i ostavite sa strane.
U hladan krem dodajte omekšali maslac i miksajte. Na kraju dodajte umućeni šlag i miješajte sa špatulom.
Kremu staviti preko ohlađenog biskvita, a zatim šlag pjenu.
0 komentari:
Objavi komentar