utorak, 5. rujna 2017.





POTREBNI SASTOJCI:


Biskvit:
  • 6 bjelanaca,
  • 6 kasika šećera,
  • 100 grama kokosa,
  • 100 grama mljevenih oraha,
  • 1 prašak za pecivo
Krema:
  •  6 žumanaca,
  •  6 kasika šećera,
  •  2 rebra čokolade za kuhanje,
  •  200 grama maslaca,
  •  200 mililitara slatkog vrhnja,
  •  2-3 šlag pjene
NACIN PRIPREME::

Prvo umutite sest bjelanaca sa sest kasika šećera u šaum. Dodajte kokos, mljevene orahe i prašak za pecivo.

Miješajte sa špatulom, zatim istresite u lim i pecite u zagrijanoj pećnici na 190 stepeni oko 10-15 minuta.

Za kremu, sest žumanaca i sest kasika šećera kuhajte na pari dok se krema ne zgusne.

Dodajte 2 rebra čokolade za kuhanje neprestano miješajući dok se čokolada ne otopi.

Sklonite sa pare i ostavite da se ohladi.

Izmijesajte 200 militara slatkog vrhnja u šlag i ostavite sa strane.

U hladan krem dodajte omekšali maslac i miksajte. Na kraju dodajte umućeni šlag i miješajte sa špatulom.

Kremu staviti preko ohlađenog biskvita, a zatim šlag pjenu.

0 komentari:

Objavi komentar

FB: Najsladji Domaći Recepti

AdSense Oglas