
Sastojci:
– 5 šolja brašna
– pola kvasca
– 3 kašičice soli
– 220-250 gr sira
Priprema:
Pomiješajte brašno,so i dodajte kvasac te krenite mijesiti tijesto i dodajite postepeno vodu. Tijesto treba da bude srednje tvrdoće,a zatim podijelite u 10 lotpica. Na pograšnjenoj podlozi razvijte svih 10 loptica,a nakon toga po dva kruga spajajte uljem. Time ćete dobiti 5 kora. I te kore malo razvijte
Stavite drugu koru pa sir i sve tako dok ne stavite zadnju koru koju ne trebate posipati sirom. Premažite uljem zadnju koru i isjecite nožem na kocke. Ostavite da stoji dok se rerna zagrije i pecite dok ne porumeni. Recept je sa malo izmjena,ali pita kao pita ispadne savršena i tako mekana.
robajte i prijatno…
0 komentari:
Objavi komentar