četvrtak, 14. rujna 2017.




  Sastojci:
- oko 6oo grama starog hljeba
- 400 ml jogurta
- 400 ml pavlake

 
- 4 jaja
- 150 grama suvog mesa ili šunke
- 150 grama trapista ili kačkavalja - so po ukusu.

I još (po želji): - Susam za posipanje - dvije male kocke putera (20 grama). Priprema: Hljeb isijecite na kockice. U posudu za pečenje stavite malo maslinovog ulja ili putera po dnu pa poredajte polovinu isjeckanog hljeba. Umutite pavlaku, jogurt i jaja, posolite po ukusu i natopite hljeb polovinom fila.

 
 Preko fila rasporedite sitno isjeckanu šunku pa rendani kačkavalj. Ostatak hljeba stavite preko i prelijte ostatkom fila. Pažljivo viljuškom umiješajte fil u hljeb da se lijepo natopi. Ostavite da stoji oko pola sata da bi hljeb upio fil. Pospite susamom i nožem isjeckajte puter po piti. Pecite u zagrijanoj rerni na 200 stepeni, dok ne porumeni. izvor : www.minimagazin.info

0 komentari:

Objavi komentar

FB: Najsladji Domaći Recepti

AdSense Oglas