
Sastojci
1 salica 250 ml.
COKOLADNI PRELIV:
113gr. cokolade za kuhanje(60 ili 70% kakao)
170gr. cokolade za kuhanje(semi-sweet)
3 zlice putera
1/2 salice slatkog vrhnja
AMARETTO ZAMJENA:
3 zlice mlijeka
1 zlicica extrakta od badema
FILL:
3 zlice instant prasak od vanille
4 zlice otopljenog putera
3 zlice amaretto zamjena ili amaretto liker
1 zlica extra mlijeka
1 zlicica vanille extrakt
kakao za posipanje
Priprema
1.
Oblozite pleh velicine 20cm. sa alu folijom.
Obje vrste cokolade,puter i slatko vrhnje stavite da se otopi.
Od cokoladne smjese oduzmite jednu salicu(250ml) i istresite u pleh.Razmazite ravnomjerno.
Ostatak cokolade ostavite sa strane.
Stavite u frizer oko 20-30min.
2.
Amaretto liker zamjena:U manju zdjelicu dodajte 3 zlice mlijeka i malu zlicicu extrakta od badema.Ako imate amaretto liker mozete to koristiti.
Otopite puter.
U zdjelu dodajte instant prasak od vanille za puding i kolace u to dodajte amaretto liker,otopljeni puter,vanillu extrakt i zlicu mlijeka.Miksajte sve zajedno i na kraju dodajte secer u prahu.
3.
Izvadite pleh iz zamrzivaca i preko cokolade istresite puding smjesu.
Ravnomjerno razmazite.
4.
Preko puding smjese istresite ostatak cokolade i razmazite.
Stavite ponovo u frizer oko 30 min.
5.
Izvadite iz frizera i podignite alu foliju iz pleha i odmotajte.
Sjecite na manje bars ili po zelji.
Mozete posuti sa kakaom.
Posluživanje
Neznam da li kod nas ima instant pudinga za kolace ali ako nemate napravite obicni puding pa oduzmite oko 4-5 zlica pa dodavajte ostale sastojke.
0 komentari:
Objavi komentar