
Sastojci :
3 - 4 komada svježe škarpine bez glave
800 g krumpira
2 veće svježe mrkve
2 dl maslinovog ulja + 1 dl suncokretovog ulja
2- 3 lovorova list
voda ili riblji temeljac po potrebi
sol
................................
Postupak :
Škarpini izvadite utrobu i očistite od ljusaka. Krumpire ogulite, narežite ih na kriške, te ostavite da puste suvišnu škrob. Mrkvu naribajte, a rajčice narežite na srednje kocke. Škarpinu posolite. U tepsiji u kojoj ćete peći nauljite sa suncokretovim uljem, dodajte krumpire. Škarpinu ugurajte na dno među krumpire, te na to sve dodajte naribanu mrkvu, rajčicu i lovor list. Prelijte sa maslinovim uljem i prekrijte aluminijskom folijom. Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 C oko 30 minuta. Skinite foliju i ostavite da se riba i krumpir dobro zapeče - gratinira, a po potrebi dodavajte malo vode ili ribljeg temeljca.
0 komentari:
Objavi komentar