ponedjeljak, 2. listopada 2017.




Sastojci

1 kg crvenih paprika
800 g šljiva
400 g luka
500 ml vinskog sirćeta
400 g smeđeg šećera
1 kašika đumbira u prahu
2 kašičice čilija u prahu
1 kašičica usitnjenih semenki korijandera


Priprema
1.
Opranu i očišćenu papriku iseći na kockice, šljive prepoloviti i odstraniti koštice a luk iseći na rebarca.
2.
Sve zajedno staviti u odgovarajuću posudu, dodati sirće. začine i kuvati 20 minuta.
Smanjiti vatru pa dodati šećer i kuvati dok se ne zgusne, pazeći da ne zagori, što znači da treba mešati.
3.
Ajvar je gotov kada na dnu posude ostaje trag od varjače.
Vruće sipati u sterilsane zagrejane tegle, zatvoriti dobro poklopcima koji su isprani alkoholom, prevrnuti naopačke i ostaviti da se ohladi.

0 komentari:

Objavi komentar

FB: Najsladji Domaći Recepti

AdSense Oglas