petak, 27. listopada 2017.

cufte od pilece dzigerice


Jedan od predloga ručka “preko nedelje”. Za ljubitelje pileće džigerice fine ćufte i kremasti sos od mirodjije i bareni krompir.

cufte od pilece dzigerice

Sastojci:

krompir, količinski onoliko koliko vama odgovara
sos od mirodjije
Za ćufte:

300 gr pileće džigerice
1 glavica crnog luka
4 kriške odstajalog hleba
100 ml mleka
1 kašika suvog začina
biber po ukusus
3 čena belog luka
1 jaje
1 kašika brašna ili po potrebi
Priprema:

Pileću džigericu, crni i beli luk samleti. Ako koristite blender možete sve zajedno biće dosta masa redja pa će vam treba i više brašna.

Hleb sitno iskidati pa preliti sa mlekom i malo rukom izgnječiti.

Hleb dodati pilećoj džigerici i luku, dodati začine i jaje pa sve izmešati.

Ako je previše retko dodati 2 – 3 kašike brašna, ukoliko nije jedna je dovoljna.



Zagrejati ulje na srednju temperaturu pa kašikom vaditi ćufte i peći ravnomerno sa obe strane.

Ćufte su dosta tamne pa da vas to ne prevari da pomislite da su brzo pečene.

Pečene ćufte ocediti na ubrus.

0 komentari:

Objavi komentar

FB: Najsladji Domaći Recepti

AdSense Oglas