utorak, 17. listopada 2017.


Nema nikakve veze sa slaninom...fini tanke fetice patlidana pecene u pecnici premazane sa mixom soya  i worcestershire sos...

Sastojci
1 srednji patlidžan
SOS:
2 zlice extra djevičanskog maslinovog ulja
2 zlice soya sosa
1 zlica worcestershire sosa
1 zlica javorova sirupa ili agava nectar
1/2 zlicice Dimljene crvene paprike Podravka
prstohvat cayenne zacina(optional)
Vegeta Maestro crni papar mljeveni


Priprema
1.
Patlidzan operite i prebrisite...Presjecite po duzini a zatim polutke ponovo po duzini..

2.
Polutke isjecite na malo tanje fetice...U pleh oblozen sa papirom za pecenje poredajte fetice...Trebat ce vam dva pleh..

3.
SOS:U zdjelici izmjesajte sve sastojke za sos..

4.
Sa  kuhinjskom cetkicom premazite patlidzan i s jedne i s druge strane...zacinite sa peperom obje strane.
Pecite u zagrijanoj pecnici na 180 C oko 30-35 minuta ili dok fino ne dobiju brown boju...

Posluživanje
Posluzite kao sendvic ili posluzite sa bilo kojim dipom...U sos takoder mozete dodavati zamjenu : jabukovo sirce,chipotle zacin ili chili zacin...sto vam se nade u kuhinjskom kabinetu..

0 komentari:

Objavi komentar

FB: Najsladji Domaći Recepti

AdSense Oglas