četvrtak, 5. listopada 2017.




SASTOJCI
Za pire
70 dag krumpira
5 dag maslaca

 
po potrebi mlijeka
2 žumanjka

Za nadjev
25 dag šampinjona
2 velike rajčice
1 glavica luka
ulje za prženje
1 žlica sjeckanog peršina
0,5 dl bijelog vina
5 dag naribanog sira

PRIPREMA

 
Oguliti krumpir i narezati na kockice te ga skuhati u slanoj vodi. Ocijediti, dodati maslac i mlijeko i napraviti čvrsti pire. Kada se pire malo ohladi dodati žumanjke i dobro promiješati.

Na ulju pirjati luk pa dodati šampinjone. Kada se voda od šampinjona malo ispari dodati oguljene rajčice narezane na kockice, Vegetu, sol i papar te nastaviti pirjati. Pred kraj pirjanja zaliti vinom i dodati peršin.

U limu za pečenje, premazanom uljem, oblikovati gnijezda od pirea…… napuniti ih pripremljenim nadjevom i posipati naribanim sirom . Peči u pećnici na temperaturi 180°C 15 do 20 minuta.

Napuniti ih pripremljenim nadjevom i posipati naribanim sirom. Zapeči u pećnici na temperaturi 180°C 15 do 20 minuta.

Nakon vađenja iz pećnice, ostaviti pet minuta da se malo ohladi i da pire očvrsne radi lakšeg serviranja.

Izvor:http://najkuhinjananetu.blogspot.ba
Pošalji ovo e-poštom
Blogiraj ovo!
Podijeli na usluzi Twitter
Podijeli na usluzi Facebook

0 komentari:

Objavi komentar

FB: Najsladji Domaći Recepti

AdSense Oglas