
Sastojci 10 osoba
500 gr lisnatog testa
350 gr pilećeg belog mesa
1 manja glavica crnog luka
500 gr šampinjona
2 dl kisele pavlake (sa 20 % mm)
1 jaje (za nadev)
malo ulja
1 jaje (za premazivanje)
susam, po želji
Priprema
1.
Za ovu pitu prvo treba ostaviti lisnato testo na sobnoj temperaturi da se odmrzne, oko sat vremena, a za to vreme spremiti nadev. Glavicu luka propržiti na malo ulja, pa dodati oprane i usitnjene šampinjone. Pržiti dok sva tečnost iz šampinjona ne uvri. Ostaviti da se ohladi, pa tek onda dodati malo soli i bibera.
Belo meso iseći na šnicle, pa i njih propržiti na malo ulja, ali, bukvalno po minut-dva sa svake strane, tek da meso promeni boju. Ostaviti da se ohladi, pa ga iseći na štapiće, dodati malo soli, bibera i prstohvat karija. Poklopiti folijom i ostaviti da meso upije začine.
2.
Ohlađenim šampinjonima dodati pavlaku i jaje i dobro izmešati.
3.
Odmrznuto lisnato testo (kod nas paket od 500 gr podrazumeva dve komada, svaki po 250 gr), oklagijom razviti na veličinu oko 33 x 22 cm. Na sredinu testa staviti polovinu šampinjona, pa po njima poređati polovinu mesa.
Jedan kraj testa premazati umućenim jajetom, (da bi se veknica bolje zalepila kad se urola), pa polako savijati u rolat. Pošto je nadev mekan, neće biti lako saviti ga u veknicu, ali, trebalo bi motati malo čvršće, ali, ide...
4.
5.
Postupak ponoviti sa drugim delom testa, da se dobije još jedna veknica.
Premazati ih jajetom, i posuti susamom.
6.
Pite su spremne za pečenje. Rerna treba da je zagrejana na 170 stepeni, a pečenje je trajalo oko 45 minuta, sa uključenim ventilatorom.
0 komentari:
Objavi komentar