nedjelja, 1. listopada 2017.



Sastojci
Za testo:
parce kvasca
2 case mleka
2 kasicice secera
2 kasicice soli
2 kasike ili 2 dl masti ili ulja
3 zumanca
1 casa kiselog mleka


 oko 1 kg brasna
za pogacice po zelji masnog sira
Za fil:
3 belanca
po zelji sir i suvomeasnato
Za premazivanje:
1 jaje
1 kasicica ulja
I jos:
dosta susama
maslac ili margarin

Priprema

Otopiti kvasac u malo mlakog mleka. Umutiti mast (puuune kasike ) i zumanca i u to dodati kiselo mleko.U barasno staviti so, secer i nadosli kvasac, dodati preostalo mlako mleko, mast,
zumanca i k.mleko i za pogacice dodati sir koliko imate ili hocete i umesiti testo. Za kiflice mozete i ne morate da stavljate sir u testo a za pogacice sto vise to bolje 🙂 Ostaviti testo na toplom da se dize i premesiti jednom. Kad ponovo nadoje, bez mesenja podeliti testo na pola i razvaljati kore koje secemo po zelji i filujemo kiflice sirom umucenim sa belancima.  Poredjati u pleh i premazati umucenim jajetom sa uljem. Odozgo stavljati susam i komadice maslaca ili margarina. Potrosi se mozda pola – oko 120gr maslaca/margarina. Ukljuciti rernu na 180 stepeni i kad se zagreje peci pola sata.

Posluživanje:

Ovo je majkin recept za pogacice. Od ovog testa se razvuce velika kora i modlama se vade pogacice koje se redjaju, premazuju i peku isto kao i kiflice, samo se tada posipa susamom a mogu isto i kiflice da se posipaju. A kiflice sa ovim sirnim testom budu posebno mekane i mirisne, tako da mozete praviti i pogacice i kiflice sa sirom.

0 komentari:

Objavi komentar

FB: Najsladji Domaći Recepti

AdSense Oglas