nedjelja, 1. listopada 2017.




Sastojci:

2 konzerve skuvanog pasulja (beli ili neki drugi)
(ili 250 gr suvog pasulja)
1 konzerva Pelata Podravka (400 g)
(ili 6-8 svežih paradajza)
150 gr sušenog paradajza (ocedjenjog od ulja)
(otprilike 1 teglica)
1-2 kašike kikiriki maslaca



(ili tahinija, putera od badema, indijskog oraha i sl.)
2 crna luka
3 čena belog luka (ili u prahu)
ulje, sol, biber
1 kašika aleve paprike
1/2 kašike ljute aleve paprike (po želji)
(ili sveža ljuta paprika - po želji)
1-2 šolje voda po potrebi

Priprema:
1.
Crni luk iseckati što sitnije i propržiti na ulju.
2.
 U izdinstan luk, dodati ostale sastojke: pasulja (ocediti od vode), pelat, sitno iseckan sušen paradajz, sitno iseckan beli luk, kikiriki puter, alevu papriku, ljutu papriku po želji i  oko 1 šolje vode.
Promešati, posoliti i pobiberiti.
3.
Dinstati  oko 20ak minuta na srednjoj temperaturi (u početku malo mešati dok se kikiriki puter ne istopi). I gotovo!!
4.
Predkorak: ukoliko više volite da koristite suvi pasulj, potopite ga preko noći i skuvajte kao za salatu. Trebaće vam oko 250 gr suvog pasulja.

Posluživanje:

Ovo se odlično pravi dan ili dva unapred, može i da se smrzne. Mi ga najviše volimo sa kuvanih pirinčom, ali može i samo sa hlebom. Po nama, najbolje se slaže kupus salata, a mislim da bi mogla i grčka- šopska ako volite/jedete sir.

0 komentari:

Objavi komentar

FB: Najsladji Domaći Recepti

AdSense Oglas