petak, 27. listopada 2017.

torta sa jagodama


Ako želite da obradujete vaše ukućane i voljene čak i u zimskom periodu, evo jedne fantastične torte sa jagodama.

torta sa jagodama
Sastojci za koru:

300 gr mlevenog keksa
100 gr šećera u prahu
150 gr margarina
Beli deo:

350 gr krem sira
200 kisele pavlake sa najmanje 20% mlečne masti
350 ml slatke pavlake
200 gr šećera u prahu
2 kesice vanilin šećer
1 kesica želatina od 10gr
Žele:

300 gr smrznutih jagoda
3 kašike šećera
1 kesica želatina od 10 gr
Priprema:

Margarin otopite. Sjedinite keks i šećer u prahu, pa prelijte sa otopljenim margarinom is ve izmešajte i dobro sjedinite. Stavite na dno kalupa, utisnite kašikom ili rukom, pa ostavite u frižider dok pripremite krem.

Šećer u prahu, kiselu pavlaku i krem sir izmešajte.

Ulupajte slatku pavlaku i dodajte je prethodnoj smesi.

Ako je redje onda dodajte želatin a ako je smesa gusta ( ovo ume da varira zbog kvaliteta kisele i slatke pavlake ) Želatin potopite sa 5 kašika vode i zagrejte da se granule želatina otope, nikako da provri, pa tu smesu istresite u smesu sa sirom i dobro sjedinite.

Ovaj krem nanesite preko keks kore.

Pomešajte jagode sa šećerom pa stavite na vatru da provri.

Želatin potopite u 5 kašika vode. Kad provri kuvajte jos minut, dva i sklonite, pa u tako vruće, ali da ne vri istresite želatin. Dobro promešajte da bi se želatin otopio i ostavite da se prohladi.

Kada smesa se bude stezala nanesite preko belog krema i ostavite u frižider nekoliko sati da odstoji da se sve lepo veže i stegne.

Posle samo skinite obruč i poslužite.

0 komentari:

Objavi komentar

FB: Najsladji Domaći Recepti

AdSense Oglas