
Ako želite da obradujete vaše ukućane i voljene čak i u zimskom periodu, evo jedne fantastične torte sa jagodama.
torta sa jagodama
Sastojci za koru:
300 gr mlevenog keksa
100 gr šećera u prahu
150 gr margarina
Beli deo:
350 gr krem sira
200 kisele pavlake sa najmanje 20% mlečne masti
350 ml slatke pavlake
200 gr šećera u prahu
2 kesice vanilin šećer
Žele:
300 gr smrznutih jagoda
3 kašike šećera
1 kesica želatina od 10 gr
Priprema:
Margarin otopite. Sjedinite keks i šećer u prahu, pa prelijte sa otopljenim margarinom is ve izmešajte i dobro sjedinite. Stavite na dno kalupa, utisnite kašikom ili rukom, pa ostavite u frižider dok pripremite krem.
Šećer u prahu, kiselu pavlaku i krem sir izmešajte.
Ulupajte slatku pavlaku i dodajte je prethodnoj smesi.
Ako je redje onda dodajte želatin a ako je smesa gusta ( ovo ume da varira zbog kvaliteta kisele i slatke pavlake ) Želatin potopite sa 5 kašika vode i zagrejte da se granule želatina otope, nikako da provri, pa tu smesu istresite u smesu sa sirom i dobro sjedinite.
Ovaj krem nanesite preko keks kore.
Želatin potopite u 5 kašika vode. Kad provri kuvajte jos minut, dva i sklonite, pa u tako vruće, ali da ne vri istresite želatin. Dobro promešajte da bi se želatin otopio i ostavite da se prohladi.
Kada smesa se bude stezala nanesite preko belog krema i ostavite u frižider nekoliko sati da odstoji da se sve lepo veže i stegne.
Posle samo skinite obruč i poslužite.
0 komentari:
Objavi komentar