ponedjeljak, 9. listopada 2017.




Sastojci:
Jufke:
     6 dkg maslaca
     1 jaje

 
       brašna po potrebi,te
     masnoće za začin

fil:
     1/4 kg  slatkog kajmaka
     1/4 kg oraha

 
     oko 2 dcl mlijeka

Priprema:

Zamijesi se tijesto i rasuču 2 jufke. Jufke se srolaju na oklagiju ako da se naprave cijevi od tijesta i ostave sušiti preko noći.

  Suhe jufke se svuku sa oklagije, izrežu na komade dužine 10-12 cm, slože u zamašćenu tepsiju i peku, okrećući u tepsiji da porumene sa svake strane. Pripremi se fil od slatkog kajmaka i mljevenih oraha kuhanih u mlijeku. Pripremi se i šerbe. Kada je jufka pečena, zalije se šerbetom, ohladi, a onda filuje.

0 komentari:

Objavi komentar

FB: Najsladji Domaći Recepti

AdSense Oglas