petak, 13. listopada 2017.





Sastojci
Tijesto

250 grama margarina

250 grama šećera

 
2 komada jaja

1 soljica (2 decil) mlijeka

1 p.z.p.

800 grama brašna

Nadjev od jabuka

 
oko 1,5 kg jabuka

1 kasika cimeta



Priprema

1.

Umutiti mikserom margarin (mast), dodati jaja i šećer i na kraju mlijeko. Umiješati brašno s p.z.p. Sve raditi mikserom, tek na kraju dovršiti rukama. Tijesto podijeliti na dva dijela. Jedan dio razvući na pobrašnjen pleh (33×30 ja koristim ovaj). Na tijesto razvući nadjev od jabuka i prekriti drugom polovicom tijesta.

2.

Za nadjev jabuke cijele (nije potrebno guliti) izgratati, staviti u teću i izdinstati sve dok ne počne pomalo zagarati. Po želji dodati malo šećera i cimeta. Ja volim da ostanu malo kisele pa ne dodajem šećer.

3.

Kolač pecite na 180 – 200°C oko 35 minuta.

4.

Gotov kolač posuti štaubom!

5.

Dobar tek!

0 komentari:

Objavi komentar

FB: Najsladji Domaći Recepti

AdSense Oglas