petak, 27. listopada 2017.




BIT je glatko brašno ili maks. 3:1 za glatko:oštro za tijesto, a TEMPERATURA PEČENJA je najvažnija, ostalo je vaša kreacija… Napravite tijesto po receptu, stavite u VRELU pećnicu i postat ćete vrhunski pizza majstor.

SASTOJCI
Za tijesto
20 g svježeg kvasca (ili vrećica suhog kvasca)
2-3 žlice tople vode
1 žličica šećera
320 g Pšeničnog glatkog brašna




1 žličica soli
2-3 žlice maslinova ulja
oko 200 ml tople vode
Za nadjev
200 ml Ketchupa blagog
200 g naribanog sira edamera
200 g Šunke u ovitku Podravka narezane na ploške
80 g šampinjona
1 paprika
6 Crnih maslina Podravka

PRIPREMA
Kvasac razmutite u malo tople vode, dodajte šećer i pustite da odstoji oko 5 minuta na toplom mjestu.
Brašnu dodajte sol, ulje, dignuti kvasac te dodajući toplu vodu umijesite mekano tijesto. Pokriveno tijesto ostavite dizati na toplom mjestu dok se volumen ne udvostruči (oko 30 minuta).
Dignuto tijesto razvaljajte na veličinu kalupa (2 okrugla kalupa ili 1 originalni lim iz pećnice).
Tijesto premažite ketchupom i pospite sirom. Po tijestu rasporedite šunku, šampinjone narezane na listiće, papriku narezanu na štapiće i masline.
Pizzu pecite oko 10 minuta na temperaturi od 250 °C.




Pizzu poslužite toplu.

SAVJET
Rub pizze po želji namažite s malo mlake vode i ulja, a možete ga ukrasiti i listovima svježe rikule.
NAPOMENA
Moji originali
Tijesto se može čuvati u hladnjaku dan-dva da se ne predigne ili smrznuti…
U pizzerijama se koristi čak 1 svježi kvasac na 10 kg brašna, treba imati vremena… Tijesto je identično za talijanske pogače (foccacia).
SAVJETI
Ne pretjerujte s rajčicom, klinci to ne vole (rajčicu servirajte posebno), rajčicu začinite po vlastitom ukusu npr. papar, vegeta, origano i sl…
Ribajte sastojke ili sitno nasjeckajte, izbjegavajte “šnite”, jer tijesto lakše diše, moj sin inače ne jede i skida s pizze narezane šampinjone, a naribane pojede.
Slažite nadjev po “sektorima” i ukusu pojedinaca…
Najbolje je u praksi prihvaćeno tijesto s miješanim uljem ili samo s maslinovim..Prijatno!

Related Posts:

  • NAPRAVITE SAMI SVOJ SPREJ KOJI ODBIJA PRAŠINU - ČISTIT ĆETE KUĆU TRI PUTA RJEĐE!! Svi volimo kad nam u kući sve sija od čistoće, ali ko još ima vremena da briše prašinu svakog dana? Zato su već neko vrijeme na tržištu dostupna sredstva za glancanje namještaja koji, takođe, usporavaju novo lijepljenje pr… Read More
  • KINDER MAXI KING...TORTA SVIH TORTI A da znate kako se jednostavno pravi, odmah bi se bacili na posao Sastojci: 8 jaja 200 g šećera 200 g mlevenih lešnika (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Fil  kesica šlag krema od čokolade 125 ml ml… Read More
  • Doboš-torta Sastojci: Za biskvit: -6 jaja -180 g šećera (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   -180 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka  -limunova korica Za kremu: -4 jaja -250 g šećera -1 Van… Read More
  • JAGODICE GOTOVE ZA 20 MINUTA A POJEDU SE BRZINOM SVJETLOSTI Sastojci 1 salica mljeveni orasi 1 salica mljeveni keks (petit beurre) 1 salica secer prah (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});     1 ekstrakt od jagode 1/2 limunov sok 1 jaje Priprema 1. Prv… Read More
  • BOSANSKA KROMPIRUŠA Vracajuci se iz skole, onako gladni i umorni, uvijek bi se radovali kad osjetimo miris pite prolazeci kroz mahalu. Ako je miris postajao intezivniji kako prilazimo kuci, korak bi postajao zurniji i radosniji znajuci da nas… Read More

0 komentari:

Objavi komentar

FB: Najsladji Domaći Recepti

AdSense Oglas