četvrtak, 19. listopada 2017.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Za podlogu:

15 dag čajnih keksića s čokoladom (domaćica ili sl.)
10 dag piškota
12 dag maslaca
Za kremu:

50 dag bijelog kravljeg sira
200 ml slatkog vrhnja
4 žlice kiselog vrhnja
3 žlice šećera
100 ml sirupa od bazge
10-tak cijelih malina
1 Dr. Oetker Želatina Fix
Za žele od malina:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA30 dag zamrznutih malina
200 ml vode
100 ml sirupa od bazge
4 žlice šećera
1 puding od vanilije
Za preljev:

1 vrećica Dr. Oetker Preljeva za torte Fix, svijetli
250 ml razrijeđenog soka od bazge
prstohvat sitnih cvjetića bazge
PRIPREMA:

Za podlogu: samljeti kekse i pomiješati ih sa otopljenim maslacem. Dobro sjediniti miješanjem pa utiskati žlicom i dlanovima u kalup za torte promjera 24 cm.
Za kremu: Mikserom istući slatko vrhnje u šlag. Sir miksati sa šećerom, vrhnjem i sokom od bazge. Dodati šlag i na kraju umiješati želatinu fix i maline.
Za žele: maline ukuhati sa predviđenom količinom vode i soka, dodati šećer. Odmjeriti na mjernu posudu ukupnu količinu tekućine jer je poželjno da je bude 500 ml. Odvojiti manji dio voćne tekućine, pomiješati sa prahom pudinga pa ukuhati u preostalo voće. Kuhati par minuta dok se ne zgusne. Miješanjem prohladiti.
Za preljev: pripremiti sirup od bazge, zakuhati ga. Vrelim sokom preliti preljev za torte, miješati pjenjačom 1/2 minute. Ako se slučajno zapjeni (a moglo bi se od soka) onda pjenicu treba ukloniti samo površinski žlicom prje preljevenja kolača.
IZRADA:

Na pripremljenu podlogu nanijeti kremu od sira, preko kreme nanijeti sloj želea od malina koji se prethodno malo prohladio. Tortu pospremiti u hladnjak da se stisne. Nakon 1 sat izvaditi tortu pa ju preliti pripremljenim preljevom za torte sa cvjetićima bazge.
Dobro rashladiti (najmanje 3 sata u hladnjaku) i poslužiti po želji ukrašenu tučenim slatkim vrhnjem.
Dobar tek!

0 komentari:

Objavi komentar

FB: Najsladji Domaći Recepti

AdSense Oglas