ponedjeljak, 16. listopada 2017.


rolada-sa-kokosom




Keks rolada sa kokosom je nepečeni kolač kojeg nije teško napraviti jer ne zahtjeva neke posebne radnje, a jednostavno je i oblikovati ga. Kolač nakon što se ohladi (stegne) može se lijepo rezati i osim što izgleda primamljivo na tanjuru vrijedi ga definitivno probati, pogotovo za one koji vole kokos…keks…rum…mmmm…



SASTOJCI

25 dkg mljevenog petit keksa
10 dkg šećera u prahu
14 žlica kuhane kave
1 žlica ruma
10 dkg rastopljene čokolade
10 dkg mljevenih oraha
1 žlica kakaa
KREMA:
10 dkg kokosa
3 žlice vrele vode
3 žlice šećera
10 dkg šećera u prahu
10 dkg margarina
TIJESTO SA KEKSOM

1. Pomiješati mljevene kekse, šećer, orahe, kakao s kuhanom rashlađenom kavom, rumom i otopljenom čokoladom.
keks i orasi

2. Razvaljati tanko na masnom papiru, možete si pomoći ravnalom da bi dobili prave stranice.

ravnanje kolača

3. Premazati kremom.

punjenje rolata



4. Zarolati i roladu staviti u frižider da se stegne, tako da možete lijepo rezati.

keks rolat

KREMA SA KOKOSOM

1. Prokuhati vodu sa šećerom.
2. Dodati kokos i margarin izrađen sa šećerom u prahu.

0 komentari:

Objavi komentar

FB: Najsladji Domaći Recepti

AdSense Oglas