Keks rolada sa kokosom je nepečeni kolač kojeg nije teško napraviti jer ne zahtjeva neke posebne radnje, a jednostavno je i oblikovati ga. Kolač nakon što se ohladi (stegne) može se lijepo rezati i osim što izgleda primamljivo na tanjuru vrijedi ga definitivno probati, pogotovo za one koji vole kokos…keks…rum…mmmm…
SASTOJCI
25 dkg mljevenog petit keksa
10 dkg šećera u prahu
14 žlica kuhane kave
1 žlica ruma
10 dkg rastopljene čokolade
10 dkg mljevenih oraha
1 žlica kakaa
10 dkg kokosa
3 žlice vrele vode
3 žlice šećera
10 dkg šećera u prahu
10 dkg margarina
TIJESTO SA KEKSOM
1. Pomiješati mljevene kekse, šećer, orahe, kakao s kuhanom rashlađenom kavom, rumom i otopljenom čokoladom.
keks i orasi
2. Razvaljati tanko na masnom papiru, možete si pomoći ravnalom da bi dobili prave stranice.
ravnanje kolača
3. Premazati kremom.
punjenje rolata
4. Zarolati i roladu staviti u frižider da se stegne, tako da možete lijepo rezati.
keks rolat
KREMA SA KOKOSOM
1. Prokuhati vodu sa šećerom.
2. Dodati kokos i margarin izrađen sa šećerom u prahu.
0 komentari:
Objavi komentar