petak, 27. listopada 2017.



Salenjake na ovaj način sam naučila raditi od moje tetke koja je majstor za dizana tijesta, njeni su još ljepši od mojih

Sastojci
tijesto
1 kilogam brašna
pola l mlijeka
2 decilitra mineralne vode




3 zlice šećera
1 zlica soli
1 jaje
1 kocka svježeg kvasca
oko 300 grama sala

Priprema
1.
Zagrijte mlijeko. Odvojiti malo i staviti kvasac da uskisne. Ostalo mlijeko staviti u posudu u kojoj ćete mijesiti pa dodati mineralnu vodu, šećer, sol, žumance i utučeno bjelance.U to staviti uzašli kvasac i polako dodavati brašno da dobijete
2.




mekano tijesto (ne premekano).Ostaviti da udvostruči obujam, razvaljati i mazati samljevenim salom(može i margarin) i tijesto preklopiti kao za lisnato tijesto. Ostaviti da miruje pola sata. Sve ponoviti još dva puta. Nakon toga razvaljati, rezati na trokute, na svaki trokut staviti malo marmelade, zaviti i ostaviti kifle da narastu pa staviti peći na 200 stupnjeva.Pečene posuti šećerom u prahu.
3.
Kad mi nestane sala kojeg uvijek stavim u zamrzivač da imam u toplijim danima zamijenim ga margarinom.

0 komentari:

Objavi komentar

FB: Najsladji Domaći Recepti

AdSense Oglas