utorak, 17. listopada 2017.



Sastojci  4 osobe
1 kg bundeve
1 poriluk
2 čena belog luka
400 ml kokosovo mleko
mešavina semenki (suncokret, seme bundeve, pinija) - ili nešto od toga
začini: suho povrće, korijander u prahu, lovorov list, sol, biber

Priprema
1.
Bundevu isecite na četvrtine i ispecite u pećnici na 200 stepeni (oko pola sata pečenja).
2.
U šerpi zagrejati ulje i na njemu 10-15 na laganoj vatri prodinstati poriluk. Na samom kraju dodati sitno iseckani beli luk.
3.
Kad je bundeva ispečena, narezati je na komadiće i ubaciti u šerpu. Dodati oko 4 dl vode i štapnim mikserom ispasirati. Sve ostaviti da se kuha.

Dodati začine: mešavinu sušenog povrća, sol, biber, jedan lovorov list, korijander u prahu (možete koristiti i svoju kombinaciju).
4.
Nakon 10-15 min dodati kokosovo mleko i kuhati još 10-15 minuta.
Posluživanje
Posluživati je posutu semenkama prethodno ispečenim na laganoj vatri.

Vraćam pare ako ne poližete prste!

0 komentari:

Objavi komentar

FB: Najsladji Domaći Recepti

AdSense Oglas