Spremite ih za doručak ili večeru i oduševićete celu porodicu.
Ima li šta ljepše, nego kad na stolu zamirišu starinski uštipci po bakinom receptu?
Nema onog ko ih ne voli, pa ako želite da okupite porodicu za stolom, pripremite ih što prije za doručak ili večeru!
2 jaja, pola praška za pecivo, 250 ml kisele vode, 250 ml mlijeka, kašičica soli, brašna po potrebi.
Sirotinjska jela koja smo obožavali: Najlepše iz bakine kuhinje! (RECEPTI)
Priprema:
Pomiješajte jaja, prašak za pecivo, so, vodu i mlijeko, pa dodajte toliko brašna da dobijete glatku, jednoličnu masu, malo gušću od testa za palačinke.
Kašikom hvatajte tijesto tako da se formira uštipak, i spuštajte u vrelo ulje ili mast. Pržite ih sa obje strane, dok lijepo ne porumene.
Poslužite ih kao slani doručak sa sirom, kajmakom, pavlakom ili suhim mesom, a ako želite možete od njih da napravite i poslasticu, ako ih prelijete šerbetom, medom ili poslužite uz džem.
0 komentari:
Objavi komentar