petak, 24. studenoga 2017.




Sastojci:
150gr mekog brašna
100gr šećera
150gr mljevenih lješnjaka<


 /li>
150gr maslaca
20gr gorkog kakaa
30gr tamne čokolade
30gr mliječne čokolade
Priprema:
1.
Lješnjake lagano popržite na suhoj tavi. Kad se malo prohlade, ogulite im tamnu kožicu (možete ih staviti u kuhinjsku krpu, pa ‘izribati’). Kad se skroz ohlade, sameljite.
2.
U veću zdjelu ili na radnu površinu prosijite brašno s kakaom. Dodajte šećer i samljevene lješnjake. Na kraju dodajte komadiće maslaca sobne temperature.
3.
Umijesite tijesto. Počnite gnječeći maslac i trljajući ga u brašno. Ako vam se ljepi za ruke dodajte još žlicu brašna. Ne mijesite previše! Čim se stvori kugla, prestanite!
4.
Zamotajte tijesto u prozirnu foliju i stavite u frižider na najmanje sat vremena.
5.
Izvadite tijesto iz frižidera i ostavite na sobnoj temperaturi pet minuta (u suprotnom će biti pretvrdo). Kidajte komadiće tijesta i pravite kuglice. (Vagala sam svaku kuglicu kako bi bile jednake veličine – 7gr.)
6.
Kuglice slažite na pleh prekriven pek papirom. Ostavite par centimetara razmaka među njima. Kad ‘napunite’ pleh stavite ga petnaestak minuta u frižider (maslac u kuglicama će se na taj način malo stvrdnuti).
7.
Izvadite pleh s kuglicama iz frižidera i stavite u zagrijanu pećnicu. Pecite na 170 stupnjeva 15-16 minuta.
8.
Izvadite kuglice (koje će se pretvoriti u polutke) i ostavite u plehu nekoliko minuta. Nakon toga ih preselite na rešetke kako bi se skroz ohladile.
9.
U međuvremenu rastopite tamnu i mliječnu čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici. Nek se malo ohladi, ali ne stvrdne!
10.
Rastopljenom čokoladom spajajte po dvije polutke. Ostavite ih da se potpuno ohlade, a čokolada stvrdne.
Posluživanje
Možete ih staviti u papirnate košarice. Čuvajte u limenoj kutiji.

izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

FB: Najsladji Domaći Recepti

AdSense Oglas