Sastojci:
7 velikih krumpira za pečenje
3 češnja češnjaka sitno nasjeckan
150ml maslinovog ulja
150ml vode
2 limuna/sok
1žličica griza ili kukuruznog brašna + 1/2žličice za posip
sol,papar
Priprema:
1. Zagrijte pecnicu na 200C. Ogulite ,operite i narezite krumpir na fete .Zamijesajte ostale sastojke u posudi. Stavite krumpir u posudu pa dodajte ostale sastojke.Dobro promijesajte.Posolite i poparite po ukusu.Zapamtite krumpir moze podnjeti dosta soli.
2. Stavite krumpir na protvan za pecenje i pecite u zagrijanoj pecici 40 min.krumpir mozete koji put okrenuti da se ravnomjerno pece.
Izvadite krumpir pospite ga s jos malo origana ako je krumpir upio svu vodu dodajte jos zlicu-dvije vode ili ostataka umaka.pospite krumpir s jos malo griza ili kukuruznog brasnaNastavite peci jos pola sata dok krumpir ne dobije lijepu boju i postane hrskav.
0 komentari:
Objavi komentar