
Sastojci
za koru
350g Paris nero keksa (ili po izboru)
4 dobre žlice otopljenoga margarina /maslaca
4 žlice tostiranih mljevenih lješnjaka
2-3 žlice vode
za cheesecake
3 žlice Linolade
1,5 dl zaslađenog kondenziranog mlijeka
100 g otopljene tamne čokolade
6 dl Tekućeg biljnog šlaga 5+ Dolcela ili neko drugo biljno slatko vrhnje
1 Mljevene želatine Dolcela
ganache
150 g čokolade po želji
1 dl Slatkog vrhnja Dolcela
1/2 dl zaslađenog kondenziranoga mlijeka
Priprema:
U multipraktiku usitniti kekse, dodati otopljeni maslac/margarin, lješnjake i vodu. Trebate dobiti rahlu masu koja se pomalo gruda. Utisnuti podlogu u kalup veličine 20x30 (moj je 17x30) i ostaviti u hladnjaku da se stisne. Želatinu natopiti prema uputama da nabubri. Izmiksati ABC sir, kond. mlijeko, linoladu, otopljenu čokoladu. Miksati šlag i umiješati u kremu od sira. Dodati otopljenu želatinu po malo uz stalno miješanje. ( Nemojte sve odjednom uliti jer ćete dobiti veliki grumen želatine koji se neće umiješati
0 komentari:
Objavi komentar