
Sastojci
Pile
1 cijelo pile
1 šaka soli
Priprema
1.
Sve što je potrebno za ovakvo ukusno pripremljeno pile jesu pile i sol. Pile dakle operite i posušite krpom.
2.
U lim za pečenje (bez ijedne kapi masnoće) stavite 1 punu šaku soli na mjestu gdje će pile ležati prsima.
3.
Položite pile u lim i to tako da polegnete pile prsima na sol. Pritisnite da dobro prilegne.
4.
Uključite pećnicu na 180 st. C i zaboravite na pile 1 sat. Nema polijevanja, dolijevanja, prelijevanja, okretanja. Ništa. Nakon sat vremena (ako je pile teže iznad kilograma, produžite vrijeme pečenja za desetak minuta) pile je pečeno.
5.
Posluživanje
Služiti uz sezonsku salatu i uobičajene priloge po želji, grašak, brokula, mahune, krumpir…
0 komentari:
Objavi komentar