Sastojci
– 300 ml mleka
– 1 kašičica šećera
– 40 g svežeg kvasca
– 2 belanceta
– 3 kašike ulja
– 150 ml jogurta
– 850 g brašna
Fil:
– 100 g sira
– 70 g sirnog namaza
– 30 g putera
– 1 žumance
još:
– 1 žumance
– 1 kašika ulja
– 1 kašika mleka
– susam
– margarin
Priprema
U toplo mleko staviti šećer , kvasac i kašičicu brašna. Ostaviti da kvasac nadođe. U vanglicu staviti belanca, ulje, so i jogurt zatim viljuškom malo umutiti. Dodati mleko sa nadošlim kvascem i brašnom zamesiti testo.
Testom udarati o radnu površinu najmanje 50 puta, zatim pokriti krpom i ostaviti na toplom mestu 30 minuta. Nadošlo testo ponovo premesiti zatim na pobrašnjenoj radnoj površini oklagijom razvući testo debljine 1 cm. Vaditi krugove prečnika 7-8 cm i slagati ih u pleh. Čašicom (prethodno dno čaše stavite u brašno) dobro pritisnuti sredinu.
Za fil umutiti sir, sirni namaz, puter i žumance. U udubljenje staviti po kašičicu pripremljenog fila. Sjediniti žumance, ulje i mleko, zatim premazati pogačice. Posuti susamom zatim staviti na testo malo margarina. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 18 minuta ili zavisno od vaše rerne.
Izvor: coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar