
Potrebno:
60 dkg mljevenog mesa
1 glavica luka
15 dkg panceteOLYMPUS DIGITAL CAMERA
3-4 komada ukiseljene crvene paprike
1 jaje
1 jušna žlica kiselog vrhnja
3 listića topljenog sira
vegeta, sol, papar, 3 žličice mljevene crvene paprike
šalica od 2 dl krušnih mrvica
šaka sezama
ulje i 2 dl bijelog vina za pečenje
Priprema:
Polovicu pancete sitno isjeckati pa ju prepržiti u tavici sa sitno sjeckanim lukom.
Pomiješati u većoj posudi meso, jaje, mrvice, vrhnje, začine, peršin, sitno sjeckanu kiselu papriku te prethodno ispržen sitno sjeckani luk i pancetu. Sve skupa dobro promiješati rukom da se sastojci lijepo prožmu i sjedine.
Ostatak pancete tanko narezati i prepržiti naglo na tavici.
Na komad alu folije posipati malo sezama, preko njega rasporediti meso i rukama ga pritisnuti da se dobije oblik pravokutnika cca 2 cm debljine. Po sredini mesa rasporediti pečene komade pancete i sira pa sve skupa oprezno zarolati u roladu.
Malo prohladiti (10 minuta) pa rezati na tanke ploške i poslužiti uz prilog po želji. Pire krumpir paše provjereno i naravno, nezaobilazna selena salata. Dobar tek!
0 komentari:
Objavi komentar