utorak, 26. prosinca 2017.

Rezultat slika za šnicle u umaku od slatkog vrhnja i senfa


Ko ne voli faširane šnicle? Isprobajte ovaj recept koji je drugačiji od ostalih, a vrlo ukusan i zasitan.

Sastojci
500 g faširanog mesa
400 g krompira
3 glavice luka
2 čehna bijelog luka






2 kašike brašna
1 jaje
250 ml vrhnja za kuhanje s ukusom bešamela
rendani sir po želji

Način pripreme
Luk sitno nasjeckati, krompir naribati i sve pomiješati sa mljevenim mesom.
Dodati umućeno jaje u smjesu, brašno, so, biber i začine po želji.






Dobro izmiješati dok se masa ne sjedini.
Oblikovati šnicle kao male pljeskavice i pržiti ih u vrelom ulju dok ne porumene sa obje strane.
Složiti šnicle u tepsiju i preliti ih vrhnjem s ukusom bešamel sosa.
Pokriti folijom i peći 30-ak minuta na 220 stepeni, zatim skinuti foliju i peći još 15 minuta na istoj temperaturi.

0 komentari:

Objavi komentar

FB: Najsladji Domaći Recepti

AdSense Oglas