petak, 8. prosinca 2017.

Posne vanilice


Ove fine kolačiće svi vole jer su prhke i mekane, jednostavno se tope u ustima.

SASTOJCI:
Za tijesto:
500 g margarina (ili 250 g margarina i 250 ml ulja)
250 g šećera u prahu
1 limun
2 kesice vanilin šećera




100 g oraha
oko 1 kg brašna
I još:
džem od kajsija (marelica)
šećer u prahu

PRIPREMA:
Pjenasto umutiti margarin i šećer u prahu. Izrendati (naribati) koricu limuna i iscijediti sok limun. Dodati vanilin šećer i orahe.
Postepeno dodavati brašno da se zamijesi ujenačena, ne previše tvrda masa.




Razvaljati tijesto i vaditi okruglom modlom vanilice.
Poredati na u pleh prekriven papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 180 °C, 5-10 minuta.
Voditi računa da vanilice ne promijene boju, tj. da ne potamne. Vaditi ih dok su bijele.
Tople spajati džemom od kajsija i valjati u šećeru u prahu.
Pošalji ovo e-poštom
Blogiraj ovo!
Podijeli na usluzi Twitter
Podijeli na usluzi Facebook

0 komentari:

Objavi komentar

FB: Najsladji Domaći Recepti

AdSense Oglas