srijeda, 6. prosinca 2017.

Fotografija Korisni savjeti i trikovi u kućanstvu.

Non plus ultra – nenadmašivo, nedostižno… Iznimno prhki kolačići s “kapicama” od bjelanaca spajaju se džemom dva po dva – stavljaju u usta i – odlaze u legendu… Nenadmašivo, zaista!

Sastojci:
Za tijesto:
280 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
250 g maslaca
3 žumanca



50 g šećera
1 Vanilin šećer Dolcela
Za nadjev:
3 bjelanjka
200 g šećera u prahu
150 g Džema marelica Podravka
Priprema:

Maslac razmrvite u brašnu, dodajte žumanca, šećer, vanilin šećer i umijesite glatko tijesto. Nakon što je odstajalo, tijesto premijesite, tanko razvaljajte i čašicom od rakije izrezujte kolutiće, pa ih slažite u lim jedan do drugoga.  Za nadjev bjelanjke istucite u snijeg i postupno dodavajte šećer dok ne dobijete čvrstu smjesu. Po žličicu nadjeva stavljajte na svaki kolutić i pecite oko 20 minuta na temperaturi od 160°C. Kad dobiju svijetložutu boju, izvadite ih i ohladite. Pečene kolutiće premažite džemom s donje strane i spajajte po dva zajedno.

0 komentari:

Objavi komentar

FB: Najsladji Domaći Recepti

AdSense Oglas