nedjelja, 24. prosinca 2017.


Sastojci


  • 1200 grama kuhanog oguljenog krompira, najbolji je beli brašnjavi
  • malo soli
  • 300 grama brašna
  • 20 grama masti
  • 1 jaje



ZA POSIPANJE:


  • 1 kašika masti ili ulja
  • 200 grama mrvica
  • šećer po želji
  • cimet


Način pripreme

Mrvice
Otopiti mast i sipati mrvice u nju.
Na laganoj vatri popržiti mrvice.
Sa mrvicama izmešati šećer i cimet.
Krompir skuvati u posoljenoj vodi pa ga onda oguliti i izgnječiti.

Nakon što se malo oladi treba dodati prosejano brašno, mast, jaje i malo soli.
Umesiti testo pa podeliti na 5-6 jednakih delova.
Svaki deo posebno razviti u valjak debljine prsta.
Seći ove valjke proizvoljno i tako praviti čikovčiće.
Staviti slanu vodu da kuva i kad prokuva u nju stavljati čikovčiće.
Kuvati oko 10 minuta a gotovi su kad isplivaju na površinu.
Gotove čikovčiće valjati u pripremljene mrvice.

0 komentari:

Objavi komentar

FB: Najsladji Domaći Recepti

AdSense Oglas