
Sastojci:
55 dkg. glatkog brašna
10 dkg, masti ili margarina
2,5 dcl. toplog mlijeka 1
žličica soli (ili po ukusu)
još malo rastopljenog margarina, marga
žlica šećera,
žlica brašna i
1 dcl toplag mlijeka
1 jaje sa malo soli za premazivanje
Priprema:
1. Kvas, šešer, brašno pomiješaj sa 1 dcl toplog mlijeka, pokrij I stavi na toplo da kvas nabubri. 2. U brašno umiješaj mast, sol, nabubreni kvas i mlijeko. Umijesi glatko tijesto. Ostavi ga na toplom da naraste duplo.
4. Tijesto uvijaj tako da kreneš od jednog ćoška prema sredini, do suprotnog ćoška. Tako pripremljeno uvij u obliku puža.
5. Isto postupi i sa večim tijestom, te ga omotaj oko manjeg. Prekrij i ostavi na toplo da još malo naraste. U jaje umiješaj malo soli premaži pogaču i stavi peči na 180 stupnjeva oko 35 minuta. (ovisno o pečnici)
0 komentari:
Objavi komentar