ponedjeljak, 1. siječnja 2018.




Sastojci:   
55 dkg. glatkog brašna   
10 dkg, masti ili margarina   
2,5 dcl. toplog mlijeka     1
 žličica soli (ili po ukusu)
još malo rastopljenog margarina, marga   


1 kvas   
žlica šećera,
žlica brašna i
1 dcl toplag mlijeka   
1 jaje sa malo soli za premazivanje
 Priprema:
   
1.     Kvas, šešer, brašno pomiješaj sa 1 dcl toplog mlijeka, pokrij I stavi na toplo da kvas nabubri.     2.     U brašno umiješaj mast, sol, nabubreni kvas i mlijeko. Umijesi glatko tijesto. Ostavi ga na toplom da naraste duplo.   

 3.Sada tijesto podijeli na dva nejednaka dijela.( sa malom razlikom) Manji dio razvaljaj u četvrtasto, premaži sa rastopljenaim margom i reži na trakice širine oko 1-1,5 cm. širine, ali ne do kraja. Sve se mora držati zajedno.     
4.     Tijesto uvijaj tako da kreneš od jednog ćoška prema sredini, do suprotnog ćoška. Tako pripremljeno uvij u obliku puža.   
5.     Isto postupi i sa večim tijestom, te ga omotaj oko manjeg. Prekrij i ostavi na toplo da još malo naraste. U jaje umiješaj malo soli premaži pogaču i stavi peči na 180 stupnjeva oko 35 minuta. (ovisno o pečnici)

0 komentari:

Objavi komentar

FB: Najsladji Domaći Recepti

AdSense Oglas