
Sastojci
- 3 kasike putera
- 350 gr mljevenog mesa
- 1 glavica luka
- 3 cena bijelog luka
- 7 vecih krompira
- 1,5 l govedjeg temeljca
- 2 kasike suhog povrca za supu
- 1 solja graska
- 250 ml pasiranog paradajza
- 50 gr suhog paradajza
- 2 kasicice crvene paprike
- Origano,bosiljak
- Biber i vegeta
- Po zelji ljuta papricica
Priprema
1.Suseni paradajz potopiti u vodu i ostaviti 30 min,zatim ga ocijediti i sitno nasjeckati.Na puteru izdinstati sitno nasjeckan crveni ibijeli luk,zatim dodati meso i prziti 10-tak minuta.Dodati krompir isjecen na kockice i sve zajedno dinstati jos 10-tak minuta na laganoj vatri cesto mijesajuci,zatim zaliti temeljcem i pustiti da prokuha.Kad prokuha dodati pasirani i suseni paradajz,suho povrce,grasak,crvenu papriku,Biber,origano i bosiljak.Kuhati na laganoj vatri 40-50 min,po potrebi dodavati pomalo vode.Dodati vegete po ukusu.Sluziti po zelji posuto sitno nasjeckanom ljutom papricicom.
0 komentari:
Objavi komentar