ponedjeljak, 1. siječnja 2018.

Zimski tart sa borovnicama, pravo savršenstvo!


Sastojci

Za koru:

  • indijski orah 400 g
  • urme 200 g
  • badem 300 g
  • kokosovo ulje 5 kašika
  • kokosovo mleko 5 kašika
  • borovnice 240 g
  • javorov sirup 4 kašike
  • sok od limuna 1

Kako pripremiti

Sameljite bademe i urme, pa ih utisnite u okrugli kalup prečnika 22 cm. Prelijte orahe vodom i ostavite ih oko tri sata.
Procedite, stavite u blender, dodajte kokosovo ulje, mleko, javorov sirup, sok od limuna i borovnice, pa sve dobro izblendirajte.
Preko kore sipajte fil od borovnica, pa stavite tart u zamrzivač na nekoliko sati.
Pomešajte sve sastojke za glazuru, sipajte preko fila, pa vratite u zamrzivač na 15 minuta.
Pre sečenja tart ostavite na sobnoj temperaturi 15 minuta da biste ga lakše sekli.

0 komentari:

Objavi komentar

FB: Najsladji Domaći Recepti

AdSense Oglas