Sastojci
Za koru:- indijski orah 400 g
- urme 200 g
- badem 300 g
- kokosovo ulje 5 kašika
- kokosovo mleko 5 kašika
- borovnice 240 g
- javorov sirup 4 kašike
- sok od limuna 1
Kako pripremiti
Sameljite bademe i urme, pa ih utisnite u okrugli kalup prečnika 22 cm. Prelijte orahe vodom i ostavite ih oko tri sata.Procedite, stavite u blender, dodajte kokosovo ulje, mleko, javorov sirup, sok od limuna i borovnice, pa sve dobro izblendirajte.
Preko kore sipajte fil od borovnica, pa stavite tart u zamrzivač na nekoliko sati.
Pomešajte sve sastojke za glazuru, sipajte preko fila, pa vratite u zamrzivač na 15 minuta.
Pre sečenja tart ostavite na sobnoj temperaturi 15 minuta da biste ga lakše sekli.
0 komentari:
Objavi komentar