Sastojci:
500gr mljevene junetine
1 jaje
sredina parčeta hljeba ili prezla
malo mlijeka
1 mala glavica luka
150 ml pasiranog paradajza
ZA PIRE: 4 krompira
1 kašika mlijeka
malo putera
po ukusu soli
1 jaje
I JOŠ: malo margarina za premazivanje pleha
)
Priprema:
Zagrijati rernu na 180 C.Sjediniti mljeveno meso,hljeb ili prezlu (potopljene u mlijeko),sitno sjeckan luk,jaje i začine,po ukusu.Dobro izmješati,pa oblikovati ćufte.Ćufte redati u vatrostalni sud ili pleh,premazan sa malo putera ili margarina.Peći oko 25 minuta.Pečene ćufte malo prohladiti.
Krompir oljuštiti i isjeći,preliti vodom i skuhati.Kuhan krompir procijediti i ispasirati.Dodati mlijeko,malo putera,jaje i soli,po ukusu.Sve sjediniti pa staviti u špric.Na svako ćufte staviti malo pire krompira.
Hasanpaşa köfte poslužiti uz Bazlame (Turski hljeb)!
0 komentari:
Objavi komentar