
Pečen kolač izvaditi iz kalupa, ostaviti da se dobro ohladi, pa preliti čokoladom istopljenom sa malo ulja, ukrasiti sa suvim voćem, pa poslužiti.
SASTOJCI:
250 g brašna
250 g šećera
1 dl ulja
1 kašičica praška za pecivo
prstohvat soli
100 g čokolade za kuvanje
2 kašike kakaa
rendana korica pomorandže
nekoliko kapi ekstrakta vanile
200 g seckanig suvog voća (brusnice, orasi, grožde, šljive, kajsije, smokve…)
Za preliv:
100 g čokolade za kuvanje
1 kašika ulja
PRIPREMA:
Suvo voće sitno iseckati, a ulje i čokoladu istopiti pa ostaviti da se malo ohladi, umešati šećer, vanilu, koricu pomrandže i jogurt pa dobro izmešati.
Brašno pomešati sa solju, praškom za pecivo, kakaom i suvim voćem, izmešati pa sipati smesu od čokolade, a zatim izmešati da se sve sjedini.
Pečen kolač izvaditi iz kalupa, ostaviti da se dobro ohladi, pa preliti čokoladom istopljenom sa malo ulja, ukrasiti sa suvim voćem, pa poslužiti.
0 komentari:
Objavi komentar