subota, 9. rujna 2017.

Fotografija korisnika/ce Kuhinja Recepti Ideje.


Minjoni su toliko savršeni, ni malo se ne razlikuju od originala, a ispostavilo se da nisu toliko komplikovani za izradu kako sam ja mislila. U stvari, jako jednostavno se pripremaju ukoliko se striktno držite recepta, nema greške.
Potrebno je:
(original recepta)
100 ml biljne slatke pavlake 250 g margarina 300 g šećera



2 kesice vanil šećera 250 g kokosa
glazura
300-400 g posne čokolade *
9-12 kašika ulja
Priprema:
Na tihoj vatri otopiti slatku pavlaku, šećer, vanil šećer i margarin. Čim provri skloniti sa ringle i dodati kokos. Dobro promešati da se smesa izjednači. Pripremite plići pleh dim. 31×20 ili neki sličnih dimenzija da bi vam minjoni kasnije bili odgovarajuće veličine kada ih isečete na kockice i potopite u dva sloja glazure. Stavite na dno pleha pek papir i izlijte smesu. Poravnajte gornju površinu i ostavite da se ohladi pa stavite u zamrzivač na par sati da se dobro rashladi i stegne. Isecite vlažnim nožem na trake jednake širine.

Svaku traku isecite na kockice. Pre svakog reza kvasite nož i prste, pa oblikujte kockice ukoliko negde štrči kokos ili je potrebno malo urediti kockicu. Kockice poredjajte na poslužavnik i stavite ponovo u zamrzivač, najbolje preko noći. Ujutru će biti idealne za umakanje u glazuru, neće se rasturati, a i čokolada će se brže stegnuti na njima.
Za glazuru otopite čokoladu i ulje na pari, na svakih 100 g čokolade sipajte po 3 kašike ulja. Svaku kockicu umačite u čokoladu i redjajte na celofan. Kad se prvi sloj glazure bude stegao, ponovite postupak i još jednom ih provucite kroz glazuru. Ostavite da se stegnu pa ih ukrasite belom ili crnom čokoladom koju ćete u tankom mlazu posipati preko minjona.

Related Posts:

  • Torta od ribizla kao savršena ljetna poslastica POTREBNO: Za podlogu: 4 žumanjka 280 g brašna 150 g šećera 200 g margarina (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 žlica kiselog vrhnja Za kremu: 4 bjelanjka 150 g šećera 2 žlice gustina 300 g ribizla PR… Read More
  • ČOKOLADNI LEDENI VJETAR POTREBNO: Za kore: OLYMPUS DIGITAL CAMERA9 bjelanjaka 30 dkg šećera 1 žlica octa Za kremu: 9 žumanjaka 4 žlice šećera (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2 vanilin šećera 3 žlice glatkog brašna 2 žli… Read More
  • MESO Z TIBLICE - ČUVAR TRADICIJE OD ZABORAVA Meso z tibliceKada se spomene međimurska gastronomija i međimurska tradionalna kuhinja misao sama od sebe odleti na meso z tiblice, taj prefini delikatesni narezak u obliku nasoljenog, prosušenog i zapečenog mesa uronjeno… Read More
  • AROMATIČNA PILETINA U UMAKU OD SENFA I GLJIVA Aromatična piletina u umaku od senfa i gljivaAromatična piletina u umaku od senfa i gljiva idealno je jelo za vas ukoliko želite osvježiti svoj jelovnik nečim drugačijim i neobičnim, a opet jednostavnim. Kada biste pileća p… Read More
  • JULKA ŠNITE - JULI PITA Julka šnite spremne za kušanje!Julka šnite (poznate još i kao Juli pita ili Juliška kocke) definitivno su kolač koji samim izgovorom podsjeća na nešto staro, nešto domaće, nešto što samo mame znaju raditi. I ne samo mame, … Read More

0 komentari:

Objavi komentar

FB: Najsladji Domaći Recepti

AdSense Oglas