
1 pureći karabatak s kostima
(oko 1 kg)
1 1/4 - 1 1/2 l slane vode
1 vezicu peršina
6 zrna papra
300 g mrkve
2-3 struka celera
2 poriluka srednje veličine
1 glavicu cvjetače (oko 500 g)
2 tvrdo kuhana jaja
2 čajne žlice senfa
oko 125 ml (1/8 l) ulja za salatu
octom, solju, paprom
2 vezice sitno nasjeckanog vlasca
vlascem.
Prilog: oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti;
prokuhati;
oprati, staviti zajedno s karabatkom i
u vodu i prokuhati;
očistiti, ostrugati, oprati, raspoloviti
po dužini, izrezati na 4 dijela i nožem rezati na 3 cm dugačke štapiće;
očistiti (listove ostaviti na struku),
oprati, rezati na komade dugačke 4 cm povrće dodati batku nakon 50 min kuhanja;
očistiti, razrezati, temeljito oprati i rezati na komede dugačke 4 cm (po potrebi još jednom oprati);
podijeliti na cvjetiće, temeljito oprati, povrće dodati nakon daljnjih 10 min kuhanja, kuhati još 15 min i ostaviti da se hladi u juhi.
Za umak
očistiti, protisnuti kroz cjedilo, izmiješati sa
i malo-pomalo umiješati (umak mora biti gust), začiniti
umiješati u umak, karabatak i povrće izvaditi iz juhe, dobro ocijediti, povrće staviti na pladanj, preliti umakom. karabatak izrezati na ploške, poslagati po povrću i garnirati
baguette (dugački bijeli kruh).
0 komentari:
Objavi komentar