subota, 9. rujna 2017.

Pureći karabatak s umakom od vlasca


1 pureći karabatak s kostima
(oko 1 kg)

1 1/4 - 1 1/2 l slane vode

1 vezicu peršina

6 zrna papra

300 g mrkve




2-3 struka celera




2 poriluka srednje veličine



1 glavicu cvjetače (oko 500 g)






2 tvrdo kuhana jaja

2 čajne žlice senfa
oko 125 ml (1/8 l) ulja za salatu


octom, solju, paprom
2 vezice sitno nasjeckanog vlasca





vlascem.

Prilog: oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti;

prokuhati;

oprati, staviti zajedno s karabatkom i
u vodu i prokuhati;

očistiti, ostrugati, oprati, raspoloviti
po dužini, izrezati na 4 dijela i nožem rezati na 3 cm dugačke štapiće;



očistiti (listove ostaviti na struku),
oprati, rezati na komade dugačke 4 cm povrće dodati batku nakon 50 min kuhanja;

očistiti, razrezati, temeljito oprati i rezati na komede dugačke 4 cm (po potrebi još jednom oprati);

podijeliti na cvjetiće, temeljito oprati, povrće dodati nakon daljnjih 10 min kuhanja, kuhati još 15 min i ostaviti da se hladi u juhi.

Za umak

očistiti, protisnuti kroz cjedilo, izmiješati sa

i malo-pomalo umiješati (umak mora biti gust), začiniti


umiješati u umak, karabatak i povrće izvaditi iz juhe, dobro ocijediti, povrće staviti na pladanj, preliti umakom. karabatak izrezati na ploške, poslagati po povrću i garnirati



baguette (dugački bijeli kruh).

Related Posts:

0 komentari:

Objavi komentar

FB: Najsladji Domaći Recepti

AdSense Oglas