subota, 9. rujna 2017.





Odmiče nam sezona ljetnog povrća, pa svi gledamo da iskoristimo maksimum od ovog ljeta i svih ljetnih plodova koji su nam trenutačno na raspolaganju. Kod mene gotovo pa uvijek se nađe velika količina, što tikvica, što tikvi i uvijek gledam i kombiniram što sa svima njima. Pa je tako došla verzija tikvi i svježih krastavaca u obliku popečaka na podlozi od domaće šalše i jednog super brzog priloga od krumpira. Zbilja sam se napekao ovih popečaka taj dan jer ih svi volimo, a i rapidno nestaju. Možete ih kombinirati uz bilo kakvu vrstu priloga, kod mene je ispala šalša jer je bilo dosta i svježe rajčice koju sam trebao potrošiti, a isto tako ovi popečci mogu vrlo dobro biti i u bilo kakvoj verziji sendviča - šnita kruha, malo svježeg povrća i po želji nekakav umak - po meni bi to bio odličan ručak ili vrsta snack-a. Umjesto tikve i svježih krastavaca možete upotrijebiti i obične tikvice same ili samo tikve. Priloge odredite sami prema svojem ukusu i željama.


Sastojci potrebni za popečke :

1,5 kg svježe tikve ( ogulite ih i odvojite sjemenke )
3-4 komada svježeg krastavca ( ogulite ih i izvadite sjemenke )
3 jaja ( po mogućnosti domaća )
2-3 pune jušne žlice glatkog brašna
1/2 p.p.
mlijeka po potrebi
soli i bijelog mljevenog papra po ukusu

...................................................................................................



Sastojci potrebni za domaću šalšu :

1 kg svježih rajčica ( blanširajte ih i odstranite im kožu - ukoliko radite vansezonski, kada nema one prave svježe rajčice, možete je zamijeniti s pelatima rajčica - iz konzerve )
2 veće glavice crvenog luka
3 dl pasirane rajčice
sol i mješavina mediteranskih začina po ukusu

..................................................................................................


 Sastojci potrebni za prilog od krumpira :

500 g krumpira
200 g slanine
maslinovo ulje
sol, svježe mljeveni šareni papar po ukusu

...................................................................................................


Postupak :

Naribane tikve i krastavce posolite i popaprite, te ih ostavite da strane da odstoje i puste vodu. Nakon što su pustili vodu, rukama ih dobro ižmikajte kako biste uklonili višak vode te ih prebacite u posebnu posudu.





Dodajte jaja i mlijeko, te žlicom dobro izmiješajte smjesu da bude homogena. Poštaubajte brašnom i dodajte prašak za pecivo te još jednom dobro izmiješajte. Smjesa Vam mora biti konzinstencije baš kao i na fotografijama - ne smije biti niti pregusta, niti prerijetka.




Pomoću žlice vadite ih van, te sipajte u prethodno zagrijano ulje i pržite ih na plitkoj masnoći s obje strane sve dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju.

0 komentari:

Objavi komentar

FB: Najsladji Domaći Recepti

AdSense Oglas