
Sastojci 4 osobe
4-6 lijepe tvrde rajčice/oko 500g
150-200g komada tunjevine u vlasitom soku/salamuri
4-5žlica maslinovog ulja
1/2žličice Origano sušeni Podravka
sol,papar
2 češanja češnjaka
1žlica svježeg lišća peršina (nasjeckanog)
2 mlada luka
svijetli vinski ocat
Priprema
1.
Tunu dobro ocijedite, stavite je u zdjelu pa je izradite vilicom na sitne komade.Na sitno nasjeckate češnjak i mladi luk, dodate tuni, po potrebi na sitno nasjecate i kapare, sve zamiješate sa tunom.Dodati maslinovo ulje, malo octa, nasjeckani peršin i origano.Zamiješate sve fino pa posolite i popaprite po ukusu.Odložite.
2.
Narežite rajčicu na fine šnite pola prsta debele.Lagano ih posolite , po njima stavite salatu od tune.Pokapate sve sa maslinovim ulje i po želji pokapate sa još octa.
0 komentari:
Objavi komentar